Home Overzicht Honden missen door renovatie uitlaatveld in Park Frankendael

Honden missen door renovatie uitlaatveld in Park Frankendael

0

Met hekken is de hondenuitlaatplek in Park Frankendael afgesloten. Daardoor kunnen hondenbezitters er tot begin oktober geen gebruik van maken. Het lijkt erop dat de honden nu hun behoefte doen op de grote ligweide aan de andere kant van het pad. Bij de redactie komen nu klachten binnen over hondenpoep in de ligweide. Maar er is een alternatief.

De gemeente heeft een tijdelijk uitlaatveld voor honden beschikbaar gemaakt. Dit veld ligt aan de Hugo de Vrieslaan, net over de loopbrug tegenover het te renoveren uitlaatveld. Kennelijk hebben de honden en hun bezitters deze voorziening nog niet gevonden met alle ongemak van dien. Ouders die met kinderen die op de ligweide van het mooie weer genieten worden verrast door poep aan de schoenen en kleren. Ook sporters die er trainen zijn niet amused.

De werkzaamheden vinden plaats tot en met vrijdag 16 september. Na deze periode heeft het gras tijd nodig om te herstellen. Hierdoor mag er een paar weken lang niet op worden gelopen. Het veld is vanaf vrijdag 4 oktober weer toegankelijk voor publiek. Wanneer het gras erg goed groeit, kan het veld mogelijk al eerder open.