Home Groen Nederlandse onderwaternatuur in volle glorie op groot scherm in Park Somerlust

Nederlandse onderwaternatuur in volle glorie op groot scherm in Park Somerlust

0

Ontdek de unieke Nederlandse onderwaternatuur in volle glorie. Op zondagavond 11 september kun je de prachtige natuurfilm Nederland onder Water zien op een groot scherm in Park Somerlust aan de Korte Ouderkerkerdijk.

Deze toch wel unieke productie laat voor het eerst in volle glorie de rijke, maar onbekende onderwaternatuur van Nederland zien. Niet eerder brachten ecologen en natuurfilmers zo veel tijd in en om het Nederlandse binnenwater door. De film speelt zich bijna volledig onder water af met zeldzame bewoners als de bittervoorn, de grote modderkruiper of de rivierprik in de hoofdrol. Ook voor de paling is een bijzondere rol weggelegd. Als verteller neemt acteur Gijs Scholten van Aschat je mee in onze bijzondere onderwaterwereld.

De film van regisseur Arthur de Bruin laat zien hoe uniek de onderwaterwereld in ons land is en hoe belangrijk het is om deze zo goed mogelijk te beschermen. De Bruin is bekend van onder andere Marker Wadden en WOLF en zal in het najaar van 2022 door AVROTROS worden uitgezonden.

Nederland onder water wordt vertoond op zondag 11 september om 20.30 uur op een groot scherm en is leuk voor jong en oud. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom om een plekje te zoeken. Neem dus een klapstoel of zitzak mee naar de Korte Ouderkerkerdijk, Park Somerlust. De toegang is gratis. De parkeergelegenheid in de buurt is beperkt. Kom daarom met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Bij veel regen, storm of andere onverwachte omstandigheden zal de vertoning niet door gaan. Houd daarom @waterschapagv of website www.agv.nl in de gaten in de dagen voorafgaand aan het evenement.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze film. Een van de belangrijkste taken van het waterschap is de zorg voor schoon oppervlaktewater in het gebied. Hoewel door een verbeterde waterkwaliteit op verschillende plekken zeldzame dieren terugkeren in het water, is er op andere plekken juist sprake van een achteruitgang van de waterkwaliteit. Er is dus nog veel werk te doen om de kwaliteit overal goed te houden.