Home Overzicht Bewoners gaat op vijf parkeerplaatsen ‘biologisch boeren’

Bewoners gaat op vijf parkeerplaatsen ‘biologisch boeren’

0

Een groep enthousiaste bewoners gaat ‘biologisch boeren in de straat’. In de Ben van Meerendonkstraat worden vijf parkeerplaatsen ingeruild voor veertig moestuinbakken voor de buurt, onder het motto ‘blik eruit, groen erin’. Het is een project waarvoor bewonersgeld hebben gekregen uit oost Begroot.

Bewoners Jorien Wallast en Haroen Lemmers uit de Ben van Meerendonkstraat vonden dat het wel wat groener mocht in hun buurt, waar parkeerplaatsen een groot deel van de openbare ruimte opslokken. Daarop bedachten ze de ‘parkeertuin’, een project waarbij weinig gebruikte parkeerplaatsen in de straat worden omgetoverd tot buurtmoestuin. Het plan, dat ook voor meer verbinding in de wijk moet zorgen, kreeg in de zomer van 2020 voldoende stemmen van wijkbewoners in het project ‘Oost Begroot’, waarop door de gemeente een subsidie van 10.000 Euro is toegekend voor de uitvoering.

In de week na Pasen worden de eerste parkeerplekken gevuld met moestuinbakken. De bakken zijn handgemaakt van gebruikt hout en worden geleverd door het Groningse Rustikal. Groenten, fruit en bloemen in het project worden biologisch geteeld. Met de oogst wordt in de zomer een buurtmaaltijd georganiseerd.