Home Overzicht Bewoners kiezen inrichting pleinen winkelcentrum Brazilië

Bewoners kiezen inrichting pleinen winkelcentrum Brazilië

0

Hoe gaan de twee pleinen van winkelcentrum Brazilië er straks uitzien? Beide pleinen zijn al langer toe aan een opknapbeurt. Nu is het er kil en rommelig. Bewoners willlen dat de pleinen een aangename ontmoetingsplek worden met overzicht, sfeer en ruimte voor kinderen. De 11.900 huishoudens van het Oostelijk Havengebied en ondernemers uit de buurt kunnen hun stem uitbrengen op één van de twee schetsontwerpen die zijn gemaakt voor een aantrekkelijker Braziliëplein en Lloydplein.

Voor beide pleinen zijn twee schetsontwerpen gemaakt. De wensen en ideeën van de bewoners en ondernemers zijn daarin meegenomen. De ontwerpen voor het Braziliëplein, het plein voor de Albert Heijn, bieden meer groen en overzicht. De ontwerpen voor het Lloydplein, het plein achter de Jumbo en tegenover het Lloyd Hotel, maken de openbare ruimte aantrekkelijker voor kinderen. Met een unieke code kunnen de bewoners hun stem uitbrengen.

De verschillen tussen de twee varianten voor beide pleinen kun je bekijken op  braziliepleinen.amsterdam.nl. Alleen de bewoners uit het Oostelijk Haven Gebied en ondernemers uit het winkelgebied kunnen stemmen. Stemmen kan tot 20 juli en een week later wordt op braziliepleinen.amsterdam.nl bekend gemaakt welke plannen worden uitgevoerd.

‘Het is heel fijn om te zien dat betrokken bewoners en ondernemers input leverden voor de inrichting van de pleinen’, zegt stadsdeelbestuurder Rick Vermin. ‘Deze input hebben we als basis genomen voor de schetsontwerpen en na het stemmen gaan we snel verder met het aangenamer maken van dit winkelgebied.’

Eind van het jaar start van de uitvoering van de nieuwe inrichting van het Braziliëplein. Het budget voor het Lloydplein is naar verwachting in 2021 rond en daarna wordt gestart met de uitvoering.