Home Overzicht Titelsong ‘Stories’ van podcastserie ‘Amsterdam op stoom’ nu op Spotify

Titelsong ‘Stories’ van podcastserie ‘Amsterdam op stoom’ nu op Spotify

0

De podcast Amsterdam op Stoom is een verhaal in zes delen over het onzichtbare verleden van de havens in Oost. En over 150 jaar Stoomvaart Maatschappij Nederland, de rederij die haar thuisbasis had op het Java-eiland. Acteur, zanger, componist en songwriter Amir Vahidi schreef de titelsong Stories. Die is nu te beluisteren op Spotify.

I n 1970 fuseerde de Amsterdamse Nederland met de Rotterdamse Lloyd tot de Koninklijke Nedlloyd N.V. Ook de podcast is een samenwerking tussen twee mensen uit die steden, de Amsterdamse audioproducent Gus Maussen en de Rotterdamse componist Amir Vahidi.

‘Ik heb me bij het schrijven van‘Stories proberen te verplaatsen in die tijd’, legt Amir Vahidi uit. ‘Het was heel normaal dat er zulke lange reizen werden gemaakt en je je geliefden of familieleden maanden later terug zou zien of misschien wel nooit meer. De titel geeft natuurlijk ook al de inspiratie prijs: de grote verhalen van toen. Verhalen waar we nu trots op kunnen zijn, maar zeker ook verhalen waar we goed over na moeten denken want er valt altijd een les uit te trekken. Hoe dan ook is het heel belangrijk dat deze verhalen niet vergeten worden.’ Amir Vahidi maakte naast de titelsong ook het sounddesign voor de podcast. Eerder componeerde hij de titelsong en het sounddesign voor de succesvolle NPO podcast De Brand in het Landhuis.

De eerste twee delen van Amsterdam op Stoom zijn te beluisteren via Acast en Spotify en te bekijken op Instagram.