Home Overzicht Bewoners mogen meepraten over de plaats van 17 windmolens

Bewoners mogen meepraten over de plaats van 17 windmolens

0

De gemeente wil 50 megawatt elektriciteit opwekken met zo’n 17 extra windmolens. Waar die windmolens komen te staan is nog niet bekend. Wel zijn er zeven gebieden aangewezen waar wordt gezocht naar de mogelijkheden. Daar zijn onder meer bij het Zeeburgereiland, IJburg en het Science Park. Via online sessies kun je er over meepraten. Het aantal deelnemers is beperkt.

Met zonnepanelen en windenergie zou in 2030 genoeg duurzame elektriciteit opgewekt kunnen worden voor ongeveer 80 procent van de Amsterdamse huishoudens. Vorig jaar en afgelopen zomer waren er bijeenkomsten waarop je kon meepraten over extra windmolens in Amsterdam. Nu gaat de discussie over de plaats waar die windmolens moeten komen. Dat gebeurt tijdens interactieve online avondsessies waar slechts 48 plaatsen beschikbaar zijn. Je moet ingeloot zijn om mee te mogen doen. Op donderdag 5 november is  IJburg, Science Park en Zeeburgereiland aan de beurt.

Heb je brandende vragen en ben je niet ingeloot dan kun je nog meedoen aan een een-op-een gesprek van maximaal 15 minuten. Ook dan is het aantal plaatsen beperkt en aanmelden verplicht.