Home Overzicht Bewoners rond het Ceramplein gecompenseerd na renovatie

Bewoners rond het Ceramplein gecompenseerd na renovatie

0

Woningcorporatie de Alliantie moet 120 huishoudens rond het Ceramplein 586 euro uitbetalen voor renovatiewerkzaamheden in bewoonde staat. Ook krijgen de huurders compensatie voor de uitloop van de werkzaamheden. Dat meldt de website NUL20. De bewoners hadden een beroep gedaan op de Geschillencommissie Kaderafspraken.

Huurders meldden zich bij !Woon met de klacht dat de Alliantie renovatiewerkzaamheden uitvoerde zonder een financiële vergoeding. Volgens de corporatie was die vergoeding niet nodig. Bij onderhoudswerkzaamheden is geen instemming van de bewoners nodig, laat staan een overlegtraject en een vergoeding.

De Geschillencommissie was het niet eens met de Alliantie. ‘Het isoleren van de binnenzijde plafonddelen, de werkzaamheden aan de mechanische ventilatie, het vervangen van de oude schuifroosters, het aanbrengen van nieuwe kozijnen met dubbel glas en LED-verlichting in het trappenhuis zijn aan te merken als renovatiewerkzaamheden, ook omdat deze maatregelen het comfort van de woning wezenlijk ten goede komen.’

De redenering van de Alliantie dat energiebesparende maatregelen toekomstige onderhoudsproblemen voorkomen, dus te beschouwen zijn als regulier onderhoud, werd door de commissie ter zijde gelegd. ‘Dat het toepassen van de Amsterdamse Kaderafspraken veel werk inhoud, vertraging veroorzaakt en de kosten opdrijft, mag niet betekenen dat woningcorporaties de Kaderafspraken niet toepassen’, aldus de commissie.

De Alliantie is het niet eens met de Geschillencommissie. ‘Het ging ons puur om het oplossen van dringende vocht- en tochtproblemen. De klachten zijn nu opgelost en onze huurders kunnen weer fijn wonen. Daar hoeven ze geen hogere huur voor te betalen, wat wel gebruikelijk is bij renovatie.’ Al is de woningcorporatie het niet eens de uitspraak, ze gaan we er wel mee aan de slag.