Home Overzicht Polititie sluit ’s nachts bureaus in Oost

Polititie sluit ’s nachts bureaus in Oost

2

De politiebureaus in het Oostelijk deel van de stad sluiten ’s nachts de deuren. Bij de bureaus Linnaeusstraat, IJtunnel en Balistraat kun je overdag terecht van 8.00 tot 18.00 uur. De nachtelijke sluiting is onderdeel van een pakket maatregelen dat genomen is om de krapte bij de politie op te lossen.

Vanaf deze week zijn er nog maar vijf politiebureaus in Amsterdam ’s nachts open. Dat zijn Boven IJ, Burgwallen, Meer en Vaart, Flierbosdreef en Van Leijenberghlaan. Alle andere bureaus zijn geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Van de politie wordt steeds meer gevraagd, maar de bezetting en formatie groeien daar niet in mee. De werkdruk is zo hoog opgelopen dat ingrijpende maatregelen nodig zijn. Eén van deze maatregelen is het aanpassen van de openingstijden van een aantal politiebureaus. De maatregelen zijn bedoeld om de basisbezetting in de wijken op orde te krijgen, zodat de politie op straat zichtbaar blijft.

Er zijn meer ingrijpende maatregelen. Het integraal horecateam, dat coffeeshops controleert, wordt opgeheven. De capaciteit van de haventeams wordt ondergebracht bij de districten, de extra politie-inzet voor het binnenstadoffensief wordt stopgezet. Hierdoor zijn er minder agenten als achterwacht beschikbaar.

Het volume van de Calamiteit Units Basis Teams (CUBT’s) wordt teruggebracht. Deze teams handelen veelvoorkomende criminaliteit af. De medewerkers van de CUBT’s worden voortaan flexibel ingezet. 10 tot 15 procent van de zaken wordt niet meer behandeld, zo is de verwachting. Het aantal zaken dat niet meer kan worden opgepakt neemt verder toe.

Op de middellange en lange termijn wil de politie maatregelen nemen om de capaciteit structureel te vergroten. Voor de verdere toekomst wordt gewerkt aan servicepunten in de stad, waar politie, zorg en welzijn, Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte in één gebouw bereikbaar zijn voor publiek.

 

2 REACTIES