Home Overzicht Bewoners van de Tilanusstraat tevreden met hun mooie, nieuw ingerichte straat

Bewoners van de Tilanusstraat tevreden met hun mooie, nieuw ingerichte straat

0

De Tilanusstraat hangt vol met Tibetaanse vlaggetjes om de heropening van de straat te vieren. De bewoners maakten het ontwerp voor de inrichting van de straat. Dat ontwerp is nu uitgevoerd en de bewoners zijn tevreden over het resultaat. De laatste slinger met vlaggetjes is zaterdag door bewoners en stadsdeelbestuurder Rick Vermin opgehangen aan de nieuwe bomen. 

Bewoners van de Tilanusstraat hebben actief gepleit voor behoud van de huidige bomen en voor nog meer groen. Op verzoek van de buurt zijn er vijf bomen bijgeplant. Een aantal parkeerplekken is opgeheven en aan de noordzijde van de straat zijn groene hagen geplant. Op het trottoir is meer ruimte vrijgekomen voor voetgangers en in de straat is het aantal fietsparkeerplekken van 120 verhoogd naar 302.

Na lang wachten hebben de bewoners van de Tilanusstraat eindelijk een mooie, nieuw ingerichte straat met meer groen. ‘De start van het project verliep stroef, er lag al een ontwerp klaar waar de bewoners niet blij mee waren’, zegt Rick Vermin. ‘De toenmalige bestuurscommissie Oost besloot bewoners het heft in handen te geven. Met gouden enveloppen werden gelote bewoners in een werkgroep gevraagd om ontwerpen te maken waar de buurt uit kon kiezen. Dat is echt heel waardevol, want de bewoners maken tenslotte dagelijks gebruik van hun straat en weten het beste wat daar wel en niet goed werkt. Na dit project zijn steeds meer projecten het stadsdeel in echte samenwerking met bewoners opgezet en uitgevoerd.’

De komende weken blijven de vlaggetjes nog even hangen, maar misschien worden de vlaggetjes een blijvend boegbeeld voor deze straat. Jonge en oude bewoners hebben met elkaar ook een blanco vlaggetjesslinger ingekleurd.