Home Overzicht Bezoekerscentrum gaat informeren over herstel bruggen en kademuren

Bezoekerscentrum gaat informeren over herstel bruggen en kademuren

0

In het vandaag geopende bezoekerscentrum Bruggen en Kademuren is een vaste tentoonstelling ingericht om geïnteresseerden te informeren over de aanpak van het herstel van de bruggen en kademuren. Met het bezoekerscentrum wil wethouder Egbert de Vries laten zien wat er bij grootschalige renovaties allemaal komt kijken. Hij hoopt op deze manier meer begrip te scheppen.

Aan de hand van foto’s, video’s, objecten en illustraties wordt de urgentie voor het herstel van de bruggen en kademuren gevisualiseerd. Daarmee krijg je een indruk van de complexiteit en omvang van deze opgave. Het centrum biedt ook andere activiteiten aan zoals workshops voor schoolklassen om leerlingen te interesseren in de techniek.

De gemeente heeft 1800 bruggen en 600 kilometer kademuren, damwanden, glooiingen en oevers in bezit. Daarvan zijn er ongeveer 850 verkeersbruggen, waar gemotoriseerd verkeer overheen gaat, en ongeveer 200 kilometer kademuur. Veel van deze bruggen en kademuren zijn meer dan honderd jaar oud en op plekken aan vervanging toe. Deze bruggen en kademuren worden nu in een grootschalig programma versneld onderzocht en waar nodig gerepareerd of vernieuwd.

Bezoekerscentrum Bruggen en Kademuren, Achtergracht 20. Open op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur.
Check amsterdam.nl/bruggenkademuren