Home Overzicht Bij VanMoof kunnen al dan niet gerepareerde fietsen worden opgehaald

Bij VanMoof kunnen al dan niet gerepareerde fietsen worden opgehaald

0

Heb je je VanMoof-fiets weggebracht voor een reparatie dan kun je vanaf komende donderdag je fiets weer ophalen. De kans is echter groot dat de fiets niet is gerepareerd. Als je een VanMoof hebt gekocht en de fiets is nog niet geleverd, dan heb je pech. Dan wordt je fiets niet geleverd.

De kans is groot dat de VanMoof fiets nog niet is gerepareerd. Het bedrijf liep behoorlijk achter met de reparaties, deels ook omdat onderdelen niet beschikbaar waren. Fietsen waaraan de reparatie al was begonnen, worden niet meer hersteld. De VanMoof-rijders die hun fiets kunnen ophalen, krijgen een uitnodiging van het bedrijf. Ze kunnen vervolgens een tijdstip kiezen om de fiets op te halen bij het servicepunt waar de fiets zou worden gerepareerd. Daar is drie weken voor uitgetrokken, maar misschien wordt de ophaalperiode nog verlengd.

Nadat bekend werd dat VanMoof de verkoop op de fietsen had gestaakt en uitstel van betaling had aangevraagd, stonden tientallen boze klanten voor de winkel. Daar was de deur dicht en je kon je fiets niet meekrijgen. Dat in tegenstelling tot de mededeling op de website van het bedrijf. Nog steeds staat er ‘We hebben de verkoop tijdelijk gepauzeerd om de productie en levering van bestaande bestellingen te kunnen inhalen. Wees gerust – dit heeft geen invloed op de service.’

Vorige week werd VanMoof door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf maakte al jaren verlies en kreeg vorige week uitstel van betaling. De curatoren zijn nog op zoek naar de mogelijkheid voor een doorstart van VanMoof.