Home Overzicht Bijzondere buitenboekenkast bij Nautilus op Zeeburgereiland

Bijzondere buitenboekenkast bij Nautilus op Zeeburgereiland

0

De boekenboom is een unieke boekenkast in de buitenlucht. De boom is gemaakt van gerecycled hout en staat sinds vandaag bij Nautilus. Het project is ontwikkeld door kunstenaar Cindy Wegner, samen met Roos van Os, bewoner van Nautilus op Zeeburgereiland. Buurtbewoners, boekenliefhebbers, kom langs en neem een boek meer voor de kast!

Stadshout Amsterdam leverde het hout voor de boekenboom. Stadshout verwerkt Amsterdamse bomen op duurzame wijze. Elke boom verzamelt verhalen, dat maakt stadsbomen uniek. De boekenboom past in het concept van de circulaire economie: ze verzamelt boeken en deelt ze uit.

Cindy Wegner woont en werkt in Berlijn en Amsterdam. In 2020 behaalde ze haar master aan het Sandberg Instituut. In haar afstudeerproject deed ze onderzoek naar de samenhang tussen architectuur en commons. In samenwerking met bewoners van Zeeburgereiland ontwierp ze ruimte waar een pad, tuin, bibliotheek en een podium samenkomen. Ze combineert de omgeving, experimentele muziek en spoken word in haar werk. De boekenboom is geïnspireerd op het boekenbos in Berlijn.