Home Overzicht BOB Helpt! gaat werkgelegenheid opleveren voor de Oostelijke Eilanden

BOB Helpt! gaat werkgelegenheid opleveren voor de Oostelijke Eilanden

0
Oostenburg in aanbouw.

BOB Helpt!, een initiatief van vier buurtbewoners van de Oostelijke Eilanden wil dat de kansen die de nieuwe wijk Oostenburg biedt, uitstralen naar de Oostelijke Eilanden en omgeving. BOB Helpt! is het dienstenbedrijf voor nieuw Oostenburg dat start in het INIT-gebouw, waar ook het Parool, de Volkskrant en Trouw zitten. De buurtkamer komt tijdelijk schuin tegenover Roest. 

BOB Helpt! is een sociale firma, een bedrijf met twee doelstellingen: ontmoetingen tussen mensen uit de buurt stimuleren én mensen uit de buurt zonder baan, aan werk en opleiding helpen.

BOB Helpt! zorgt ervoor dat de ruim 3.000 mensen die in nieuw Oostenburg gaan wonen en werken, het naar hun zin hebben. BOB Helpt! levert alle diensten die daaraan bijdragen, van schoonmaak, reparatie, pakjesdiensten en ga zo maar door. De werkzaamheden zullen zo divers mogelijk zijn. Dat levert brede ontwikkelkansen voor toekomstige werknemers die zoveel mogelijk uit de buurt komen. Zij krijgen begeleiding en opleiding als dat nodig is. Om dat mogelijk te maken wordt samengewerkt met partners: organisaties uit het onderwijs en bedrijven die vakmensen in dienst hebben.

De toekomstige klanten zijn de verhuurders, zoals Stadgenoot en eigenaren van de ruim 1.800 woningen, de VvE’s en de bedrijven die zich daar vestigen waaronder het Inntel Hotel. Ook de gemeente steunt dit initiatief met werk rond beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

BOB Helpt! is met veel enthousiasme van alle betrokken partijen van start gegaan. Daar is nu de steun van het Oranje Fonds, Stichting DOEN en het Stadsdeel Centrum bij gekomen. Zij stellen geld beschikbaar om BOB Helpt! verder op te zetten. Daarmee kunnen vakmensen worden aangetrokken en de (tijdelijke) ruimte gehuurd worden.