Op de Dappermarkt schittert sinds een half jaar de kleurrijke kar van Boca Dushi, waar eigenaar Edwin een vleugje Aruba naar Nederland brengt. Met gerechten gemaakt van authentieke recepten en zelfgemaakte sauzen creëert hij een bijzondere culinaire ervaring. Van woensdag tot vrijdag verkoopt de marktkoopman enthousiast ‘Caribbean Streetfood’ en op zaterdag staat de kar op de markt van IJburg.
Arie Martijn gaat de markt op
Bij Boca Dushi draait alles om smaakvolle gerechten die een glimlach op het gezicht toveren. ‘Proef de krokante patacones, gemaakt van groene bakbanaan’, zegt David een enthousiast klant. ‘Edwin maakt Caribische klassiekers en hartige maaltijden, ik kom hier elke week! Deze patacones zijn zeer rijk belegd met vlees, kaas of verse groenten.’
De populaire gevulde arepa’s, een typisch gerecht uit Aruba, combineren eenvoud met smaak en zijn gevuld met hartige ingrediënten zoals vlees en kaas. ‘Voor liefhebbers van comfort food verkopen wij de Boca Dushi Fries, getopt met gesmolten kaas en malse kip of steak, een onweerstaanbare traktatie’, licht Edwin toe.
Wie op zoek is naar een grotere maaltijd, kiest voor een royale platter: een complete Caribische maaltijd vol kleurrijke smaken. ‘De quesadilla’s, gevuld met kip, steak, kaas of bakbanaan, zijn een perfecte keuze voor wie houdt van een verrassende twist’, zegt de vaste bezoeker David opnieuw enthousiast.
Voor de kar van Boca Dushi staan tafeltjes waar gasten samenkomen om te eten, kletsen en genieten. De sfeer is gemoedelijk en vaste klanten blijven terugkomen. Edwin verspreidt via zijn eten de Arubaanse cultuur en passie. ‘Zijn gerechten brengen de Caribische zon naar de Dappermarkt, zelfs op koude winterdagen’, vertelt Charlotte die voor de kar met een vriend aan een tafeltje zit.Â
Met Boca Dushi voegt Edwin een nieuwe smaak toe aan de markt. ‘Elk gerecht is vers bereid, met eigen recepturen die de authentieke smaken tot leven brengen’, vertelt de jonge marktkoopman ‘Bij Boca Dushi draait alles om een warm welkom en een onvergetelijke eetervaring.’