Home BoekvandeWeek Boek van de Week | ‘De belofte’ van Damon Galgut

Boek van de Week | ‘De belofte’ van Damon Galgut

0

Boek van Week 35

Kort voor haar overlijden dwingt Amor Swarts moeder haar man een belofte af. Het jonge meisje is daarvan een stille getuige: hun zwarte hulp Salome, zal haar eigen huis krijgen, als dank voor jarenlang trouwe dienst. Amors vader heeft echter zijn eigen prioriteiten en de belofte wordt niet ingelost. Na zijn dood ontstaan nieuwe kansen, maar Amors broer en zus gaan hun eigen weg en blijven zich verzetten: Anton is lafhartig en maakt geen keuzes, Astrid is gefocust op haar eigen gewin. Amor blijft achter met een sluimerend schuldgevoel. Kan zij nog iets uitrichten of is het daarvoor te laat?

Dalmon Galgut is een Zuid- Afrikaanse schrijver die zijn eerste boek al op zeventienjarige leeftijd schreef. Hij werd al vaak genomineerd en bekroond. Zijn werk wordt internationaal hoog geprezen, zijn boeken worden in zestien landen vertaald. Hij is buitenlands erelid van de American Academy of Arts and Letters.

De belofte is een tragische familiegeschiedenis die de diepe sporen van de apartheid blootlegt in een verscheurd land. Na het lezen van de laatste bladzijde van dit indrukwekkende verhaal sla je met moeite het boek dicht.

_____

De belofte is geschreven door Damon Galgut
Vertaald door Rob van der Veer
Verschenen bij uitgeverij Querido
Lisa Fase is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145