Home BoekvandeWeek Boek van de Week | ‘De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf’...

Boek van de Week | ‘De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf’ van Maria Kager

0

Boek van Week 9

Frida Wolf groeit op in het huis naast de Koepelgevangenis in Haarlem, waar haar vader gevangenisdirecteur is. Een geslaagde opvoeding houdt volgens haar vader in dat een zevenjarige een pistool kan laden, weet hoe ze bij de Bijenkorf kan stelen en klassiekers leest. De vriendinnen die op bezoek komen, kijken hun ogen uit en krijgen lessen in zelfverdediging van vader Wolf.

Hoe wonderlijk haar opvoeding ook en hoe ongezellig het volgens menigeen is om naast een gevangenis te wonen, Frida houdt van de plek en fantaseert vaak over het leven binnen de gevangenismuren.

Als Frida met haar ouders naar Frankrijk reist om haar grootouders te bezoeken vindt er een tragische gebeurtenis plaats die haar leven compleet verandert.
Hoe ouder Frida wordt, hoe verder ze uitvliegt, maar hoe ver ze ook reist, de gevangenis blijft een belangrijke rol in haar leven spelen. De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf is een geweldig, hartverscheurend grappig boek, een knap en zorgvuldig opgebouwd debuut, waarin Kager laat zien dat we nog wel iets van haar kunnen verwachten. Om zachtjes bij te lachen en te huilen.

_____

De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf is geschreven door Maria Kager
Verschenen bij uitgeverij de Arbeiderspers
Mieke van Dooren is boekverkoper bij Boekhandel van Pampus, C. van Eesterenlaan 17

Boekenweek bij Van Pampus

Goed nieuws! Donderdag 21 maart om 17.00 uur komt Maria Kager bij Boekhandel Van Pampus. Ze zal worden geïnterviewd door Edith Vroon. Na afloop is er tijd voor vragen en proosten we op de Boekenweek.