Home BoekvandeWeek Boek van de Week | ‘More Than a Woman’ van Caitlin Moran

Boek van de Week | ‘More Than a Woman’ van Caitlin Moran

0

Boek van Week 39

Acht jaar geleden las ik het inspirerende boek How to be Woman van Cailin Moran.Het was een ware internationale bestseller en zelden las ik een boek waar een lach en traan zo dicht bij elkaar lagen.

Nu is Moran is terug. Met bejaarde ouders, tienerdochters, en een to do-lijst zonder einde. En met More Than a Woman: een ode aan al die veertig plus-vrouwen die de wereld draaiende houden. Als je eenmaal de dertig bent gepasseerd, dacht Caitlin Moran, dan weet je wel hoe dat moet, vrouw-zijn. Dan liggen je moeilijkste jaren achter je. Daarom keek ze uit naar haar leven als veertiger, dat zou een eitje zijn. Toch?
Helaas: als de middelbare leeftijd nadert doemen er allerlei nieuwe levensvragen op. Waar komen toch al die spullen in de keukenla vandaan? Hoe kan het dat seks opeens saai is? Waarom heeft wijn zich tegen je gekeerd? Mogen feministen botox? En de eeuwig terugkerende kwestie: wie past er op de kinderen?

Moran’s pen is wederom vlijmscherp en ze bezit over een gezonde dosis zelfspot. Haar passages over haar gaderobe en uiterlijk zijn hilarisch. De fragmenten over haar familie zijn verdrietig en goudeerlijk. De manier waarop ze de ziekte van haar dochter beschrijft en wat voor impact dat op haar gezin heeft is hartverscheurend. Toch blijft ze elke gebeurtenis relativeren met humor. More Than a woman is een heerlijk boek voor op je nachtkastje.

_____

More Than a Woman is geschreven door Caitlin Moran
Vertaald door Petra C. van der Eerden
Verschenen bij Nijgh & Van Dimar
Lisa Fase is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145