Home Lezen en schrijven Boekenweek | Literaire Week in Volkshotel

Boekenweek | Literaire Week in Volkshotel

0

Het Volkshotel aan de Wibautstraat staat tijdens de boekenweek in het teken van literatuur, schrijvers, strips en zines. De hele week staan er verschillende activiteiten op het programma waaronder een schrijfworkshop over feministisch schrijven van Tessel ten Zweege. Een boekpresentatie van Zsofia Kollar en een inclusieve voorleesmiddag samen met Educulture. Het hele programma is gratis toegankelijk op de schrijfworkshop na.

De hele Literaire Week is er een zwarte muur met krijt en zonder beperkingen. Beeldend kunstenaar en schrijver Lotje Louwe Kooijmans tovert ons lobbykrijtbord om tot iets bijzonders. Het resultaat zal de hele week te zien zijn.

De schrijfcursus door Tessel ten Zweege is op 13 april om 12.00 uur. Vorig jaar combineerde Tessel haar persoonlijke ervaringen met bestaande feministische theorie tot haar debuut ‘Dat Zou Jij Nooit Toelaten’. Hoe zetten feministen pijn om in theorie of literatuur? Welke ruimte creëren feministen met hun woorden? In deze workshop leer je hoe je je persoonlijke ervaringen kunt omzetten in meeslepend feministisch schrijven. Deze workshop kost 30 euro per persoon. Als je wilt deelnemen aan deze cursus of als je nog vragen hebt, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Op 14 april om 20.00 uur is de boekrelease van ‘Object-Oriented Identity’ van Zsofia Kollar. Dit boek is een reis langs objecten en identiteiten. Het helpt bij het ontdekken van de onvoorspelbare richtingen in onze productgerichte samenleving, waar men niet langer de som van zijn acties is, maar de som van zijn eigen objecten. Verwacht een avond met discussies over onze objectcultuur, duurzame mode en wat de toekomst in petto heeft voor onze gemeenschappen en ons milieu.

Ontmoet op 16 april tussen 12.00 en 18.00 uur tijdens de Comic + Zine Fair de makers en bekijk hun waren tijdens deze viering van doe-het-zelfpublicatie en stripboekcultuur. We moedigen je aan om deel te nemen aan de DIY-spirit door je eigen zines samen te stellen aan de knutseltafel. Eén ding neem je mee nadat je naar dit evenement bent gekomen – iedereen kan een prachtig boek maken en iedereen heeft een geweldig verhaal te vertellen.

op 17 april om 14.00 uur verzorgt Educulture een voorlezing in het café. Educulture is een unieke kinderboekhandel in Oost, bekend om haar aanbod van diverse en inclusieve boeken. Boeken die fungeren als spiegels waarop kinderen zichzelf kunnen herkennen, en ramen die hen in staat stellen een kijkje te nemen in de wereld van anderen.