Als stedelingen verliezen we de levende wereld om ons heen een beetje uit het oog. Het landschapsfestival ‘Met andere ogen’ verschuift de aandacht van bakstenen en bouwwerken naar de beestjes in de bodem. Op Science Park kun je deze zomer de stad als levende plek ontdekken. Dit gebeurt samen met kunstenaars, buurtbewoners en wetenschappers

Waag Futurelab organiseert tussen 1 juni en 1 september een landschapsfestival ‘Met andere ogen’ op het Science Park. Tijdens het festival bouw je samen aan een andere relatie met de natuur. Er zijn workshops, je kunt meebouwen aan (kunst)installaties en aan nieuwe biodiverse plekken.

Voor ‘Met andere ogen’ nodigt Waag Futurelab je uit om samen met kunstenaars, buurtbewoners en wetenschappers je vizier te richten op het Science Park en de stad als leefplek te ontdekken. Tijdens dit landschapsfestival bouwen we samen aan een andere relatie met de natuur. Tijdens de zomermaanden zullen workshops, installaties en biodiverse interventies onze aandacht verleggen van bakstenen en constructies naar de beestjes en aarde.

Tussen 1 juni en 14 juni vindt de bouwperiode plaats. Er zullen verschillende workshops zijn waaraan je kunt deelnemen. Op de langste dag van het jaar, 21 juni, opent we officieel de wandelroute langs alle biodiversiteitsinterventies en artistieke constructies van het festival.

Hierna mogen alle structuren en geplante ideeën groeien tijdens de trage zomermaanden. In deze maanden kun je wandelkaarten halen bij café Polder en het Amsterdam Science Park met andere ogen bekijken.

Het Landschapsfestival sluit feestelijk af tijdens de Intreeweek met een grote groep nieuwe studenten.

Meer info en inschrijven voor workshops of opening van de looproute doe je via Waag Futurelab.