Home Overzicht Brugwachters-huisjes-hotel Sweets beloond met internationale award

Brugwachters-huisjes-hotel Sweets beloond met internationale award

0

Achtentwintig voormalige brugwachtershuisjes zijn de afgelopen jaren getransformeerd tot luxe hotelsuites en heten nu samen Sweets Hotel. Internationaal trekt dit bijzondere concept aandacht. Ook van Frame Magazine, een tijdschrift dat onder meer is gewijd aan interieurontwerp en architectuur en in 77 landen wordt verkocht. Sweets Hotel sleepte de ‘Frame Award’ in de wacht.

Zo ziet het interieur van het huisje bij de Hortusbrug eruit.

Verblijf in de voormalige brugwachtershuisjes is een bijzondere manier om Amsterdam te ervaren. De achtentwintig voormalige brugwoningen, gebouwd tussen 1673 en 2009 en verspreid over de verschillende wijken van de stad, zijn veranderd in hotelsuites met vaak een prachtig panoramisch uitzicht op de grachten en wateren van Amsterdam. Momenteel zijn twintig van de achtentwintig brugwoningen beschikbaar voor boekingen. Een nachtje in het huisje op de Amstelschutsluis bij Carré is niet goedkoop. Je betaalt namelijk zo’n 950 euro per nacht voor deze belevenis aan de Amstel. Omdat het brugwachtershuisje alleen maar per boot bereikbaar is en je met een privé-kapitein erheen wordt gevaren is het de duurste van allemaal. Maar de prijzen van alle andere huisjes liggen een stuk lager. Vanaf 120 euro per nacht kun je er al terecht.

Brugwachtershuisjes zijn er ook in Oost. Denk aan het huisje op de Amstelschutsluis in de Amstel bij Theater Carré. Maar ook bij de Walter Suskindbrug, de Duivendrechtsebrug, de Hortusbrug, de Oosterdoksdraaibrug en het huisje bij de brug van Haveneiland op IJburg. Het brugwachtershuisje van de Berlagebrug zal in 2021 bij het hotel worden gevoegd.

Het idee van een hotel bestaande uit brugwachtershuisjes komt van architect Marthijn Pool en ontwikkelaar Igor Sancisi. Samen bedachten zij tijdens een avondje uit op een bierviltje het plan om de brugwachtershuisjes om te toveren tot hotelsuites. Samen met Suzanne Oxenaar en Otto Nan, bekend van het Lloyd Hotel, dat zij veranderden in het eerste ‘1 tot 5 sterrenhotel’ in de wereld, voerden zij het plan uit.

De brugwachtershuisjes verspreid door Amsterdam.