Home Overzicht Burgemeester sluit koffiehuis aan de Andreas Bonnstraat 

Burgemeester sluit koffiehuis aan de Andreas Bonnstraat 

0

Koffiehuis De Arabier aan de Andreas Bonnstraat is vandaag op last van burgemeester Halsema is per direct voor onbepaalde tijd gesloten op grond van de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Naar aanleiding van meldingen van overlast en criminaliteit heeft de politie op 1 mei 2019 een integrale controle uitgevoerd in koffiehuis De Arabier. De politie heeft hierbij handelshoeveelheden harddrugs (cocaïne en MDMA) en softdrugs (hasj) aangetroffen.

Op 13 november is een zware vuurwerkbom afgegaan vlak voor dit koffiehuis. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het pand een ontmoetingsplaats is voor bekenden van de politie. Dit zorgt voor gevoelens van overlast en onveiligheid onder buurtbewoners.

De aanwezigheid van een handelshoeveelheid drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen, is het pand per direct voor onbepaalde tijd gesloten.