Home Overzicht Café Roosenburgh blijft deze zomer toch open

Café Roosenburgh blijft deze zomer toch open

1

Café Roosenburgh van begraafplaats De Nieuwe Ooster blijft de komende zomerperiode toch open. Ook hebben Museum Tot Zover en De Nieuwe Ooster een plan uitgewerkt voor de toekomst van het café. Dat meldt de begraafplaats op haar website.

Eerder werd bekend gemaakt dat Café Roosenburgh vanaf maandag 15 juli gesloten zou zijn voor een zomerstop. Dat maakte veel los onder de vrijwilligers die in het café werkzaam zijn. Zij startten een petitie-actie om het café ook in de toekomst open te houden. De vrijwilligers vreesden dat de zomerstop de start zou zijn voor een ander gebruik van het gebouw. De exploitatie zou verliesgevend zijn.

Nu maakte de begraafplaats bekend dat zij met het museum werkt aan een plan voor de toekomst. De vrijwilligers die daarbij niet betrokken waren, zijn nu wel uitgenodigd om daarover mee te praten. Het museum en de begraafplaats zijn het erover eens dat de constructie zoals die was voor de toekomst geen haalbare kaart is. Ondanks de ongelooflijke inzet van vrijwilligers blijft het, zeker in vakantieperiodes, lastig het café te bemensen.

Om het café deze zomer open te houden zullen de vrijwilligers zich extra inzetten om het rooster rond te krijgen. Daarnaast wordt het assortiment iets aangepast en kun je er alleen met pin betalen. Het café is voorlopig geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Het museum sluit hiermee aan bij de openingstijden van de begraafplaats.

Na de zomer wil De Nieuwe Ooster het café ook inzetten als bijzondere plek voor nabestaanden, bijvoorbeeld ook als ruimte voor condoleances omdat daar vraag naar is. De functie als museumcafé blijft gehandhaafd en voor een bakkie troost blijft iedereen welkom. Museum Tot Zover wil graag dat de ruimte beter geschikt wordt gemaakt voor activiteiten, zoals de succesvolle koffie- en cakelezingen.

 

1 REACTIE