De naam Flevor zullen we maar gauw vergeten. Jarenlang was deze horeca-uitspanning naast het speeltuintje in het Flevopark potdicht. En dat tot teleurstelling van bezoekers van het park, met en zonder kinderen. Maar nu kun je er weer naar binnen en buiten op het terras genieten van een kopje koffie, thee, soep of een tosti. Parknest, zoals het nu heet, is gekraakt en vrijwilligers uit de buurt zorgen voor de ‘exploitatie’.

Vrolijke vlaggetjes laten zien dat Parknest open is. Met enig ongeloof ontdekken de wandelaars dat je er terecht kunt voor een consumptie. Betalen is er niet bij, maar met een donatie help je de kosten te dekken. Want commercieel mag Parknest nog niet zijn. Dirk die actief is in Parknest ziet mogelijkheden om Parknest als stichting te exploiteren. Maar dat heeft veel voeten in de aarde. Nu al zorgen vrijwilligers ervoor dat je iedere dag tussen een en zes uur welkom bent.

Dit informatiebord van het stadsdeel mag worden opgeknapt.

Het stadsdeel liet eerder weten teleurgesteld te zijn dat het huisje al vele jaren is gesloten en wilde dat deze horecalocatie zo snel mogelijk weer open zou gaan. Maar men kon er niets aan doen, omdat het voormalige Flevor eigendom is van de uitbater en die is al jaren lang onvindbaar. Stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege is al langs geweest en is positief over het kraken van het gebouwtje. Dirk laat weten dat ook de politie is komen kijken en een oogje dichtknijpt.

De langdurige sluiting heeft z’n sporen achtergelaten. Onderhoud heeft niet plaatsgevonden. Bij langdurige regenval stond de vloer onder water en dat zal ook eerder zijn gebeurd. Op het eerste gezicht ziet het er wel netjes uit. Openbare, schone toiletten zijn er al. Maar binnen en buiten zijn reparaties noodzakelijk. Dirk hoopt ook op hulp van het stadsdeel. Hij doelt onder meer op een bijdrage bij de hoge energierekening en professionele hulp bij het opknappen van Parknest. Zo moet er wat vertimmerd worden om voor de veiligheid van kinderen weer zicht te krijgen op de speeltuin.

De speeltuin naast Parknest is openbaar en onderdeel van Flevopark. Ouders die er met hun kinderen naar toe gaan, kunnen weer terecht voor een betaalbaar drankje of een versnapering voor hun kroost en zichzelf uiteraard. Ook als het wat minder mooi weer is, kinderen spelen graag in de speeltuin in het Flevopark. Je hebt er een zandbak, glijbanen, schommels, een kabelbaan, wipkip en nog veel meer. Het is een mooie taak voor het stadsdeel om daar weer wat meer aandacht aan te besteden.

De Vrienden van het Flevopark zijn blij met Parknest

De Vrienden van het Flevopark zijn blij met de heropening van de ontmoetingsplek door enthousiaste parkbezoekers. Op een groot bord spreken ze de hoop uit dat dit leidt tot een duurzaam en betaalbaar ontmoetingspunt voor parkgebruikers en een informatiepunt over de natuurwaarden van het mooie Flevopark.

Vragen, suggesties en als je wilt helpen: [email protected]