Home Overzicht Honkbalclub TIW-Survivors moet toch vertrekken uit Diemen

Honkbalclub TIW-Survivors moet toch vertrekken uit Diemen

0

Het verzoek van TIW-Survivors om het huurcontract op Sportpark De Diemen te mogen verlengen is door de Rechtbank van Amsterdam niet gehonoreerd. TIW-Survivors eiste bij de rechter verlenging van het huurcontract met de gemeente Diemen. Gevolg van het besluit is dat de honk- en softbalclub uit Diemen moet vertrekken.

Sportpark De Diemen wordt opnieuw ingedeeld. TIW-Survivors moet plaatsmaken voor twee hockeyvelden, een extra voetbalveld, een handbalveld en een beachveld. Gevolg daarvan is dat TIW-Survivors nu met ruim tweehonderd leden moet verhuizen naar Sportpark Middenmeer, waar het gebruik gaat maken van de velden van OVVO. Eerder maakte het bestuur van TIW-Survivors duidelijk dat verhuizen naar de accommodatie van OVVO geen optie is omdat het door een gebrek aan ruimte niet mogelijk is dat alle teams van TIW-Survivors er kunnen spelen.

Het bestuur van TIW-Survivors is teleurgesteld. Op facebook schrijft het bestuur: ‘Dit is heel jammer. Als bestuur zullen we ons beraden op wat de mogelijkheden zijn, zo kort voor de start van het honk- en softbalseizoen. We zullen met de leden overleggen. Het verhaal van TIW-Survivors is zeker niet over, maar een gezond vervolg vergt een ontzettend grote inspanning, moeilijke keuzes, zonder enige garantie op succes. Wij willen ons blijven inzetten zodat iedereen met een honk- softbalhart in de regio plezier kan beleven aan onze sport.’

De gemeente wil nu op korte termijn met TIW-Survivors in gesprek gaan over hun vertrek. Ondertussen gaat de gemeente aan de slag om het sportpark opnieuw in te richten en klaar te maken voor de hockeyers, voetballers en handballers die er zullen gaan spelen. Eerder beloofde de gemeente Amsterdam aanvullende investeringen om de capaciteit van het veld van OVVO op sportpark Middenmeer te vergroten.

Volgens de Nederlandse baseball- en softballbond (KNBSB) is de accommodatie op sportpark Middenmeer echter ongeschikt. Er zou geen ruimte zijn voor alle teams van beide verenigingen. Zelfs na enkele aanpassingen, die door de gemeente Amsterdam zijn beloofd, kunnen zes van de acht seniorenteams geen competitiewedstrijden op Sportpark Middenmeer afwerken.