Home Overzicht Buurthuizen gaan weer open

Buurthuizen gaan weer open

0

Het heeft de voorpagina van de kranten niet gehaald, maar het is nieuws waar ik heel blij van wordt: de buurthuizen mogen vanaf 1 juni weer open. Voor veel mensen is het wekelijkse bezoekje aan het buurthuis een lichtpunt in de week. Zeker voor mensen die alleen wonen en tot de risicogroep behoren voelden zich de afgelopen maanden vaak eenzaam. Onze buurthuizen zijn nu druk bezig met de nodige aanpassingen en voorzorgsmaatregelen.

Bij de start van de coronacrisis in maart hebben we alle buurthuizen gesloten. Uiteraard kon dit niet anders, maar juist in deze tijd hebben zoveel mensen behoefte aan advies, een maaltijd en een beetje steun. Voor veel mensen is het buurthuis zelfs de belangrijkste ontmoetingsplek in hun leven. En buurthuizen bieden steun aan mensen die leven in armoede. En we zien de afgelopen weken helaas hoe hard die steun nodig is. Er is behoefte aan voedselhulp, en veel initiatieven zoals de Blije buren, Assadaaka community en Stichting Prachtvrouw en de Dappere Dames hebben de afgelopen weken voedsel uitgedeeld, steeds op straat zonder dat mensen binnen mochten komen. Het is bewonderenswaardig en getuigt van een groot hart dat zoveel vrijwilligers zich zo hard hebben ingezet.

Ik hoop dat de mensen in de buurthuizen komende tijd hun verhaal kwijt kunnen, verdriet kunnen delen maar ook wat afleiding vinden. Een beetje kunnen verwerken wat ons is overkomen. Ik denk aan de koffie-ochtend voor ouderen in het Brinkhuis in Betondorp. Aan de lunch voor ouderen in het Hoekhuis in Amsteldorp. Het buurtrestaurant in het Flevohuis. De inloop voor dementerenden in de Kraaipan. Biko in Transvaal en de Steigerplek op IJburg. Onze buurthuizen zijn er ook voor u. Kijk op de website van uw buurthuis om te zien wanneer ze openen en wat de programmering is.