Home Eten&Drinken Café Cliché kwam covid niet te boven en is gesloten

Café Cliché kwam covid niet te boven en is gesloten

0

‘Aan al het moois komt een einde. Het klinkt Cliché maar het is voor ons restaurant in Amsterdam helaas de werkelijkheid geworden’, zo luidt het afscheid van topchef Sidney Schutte van Café Cliché aan de Middenweg. Het restaurant is per direct gesloten. Lopende reserveringen zijn geannuleerd en reserveren is via de website niet meer mogelijk. 

‘We hebben keihard gebuffeld, maar helaas sluiten we per direct onze deuren. Geen Pikketanussie of Allegaartje meer. Hoewel Café Cliché Amsterdam de laatste tijd de opwaartse lijn te pakken had, was het niet genoeg om de covid periode te boven te komen. De mogelijkheden voor een doorstart worden nog onderzocht.’

In augustus 2016 opende Café Cliché de buurtbrasserie aan de Middenweg. Daarvoor was er visrestaurant Bijvangst gevestigd, dat moest sluiten door slechte recensies. David Baxter kreeg de dagelijkse leiding van Cliché samen met Berber Vergeest. Het initiatief voor het restaurant was van Sidney Schutte die in verschillende sterrenrestaurants had gewerkt. De uit Zeeland afkomstige Schutte heeft nog een restaurant met dezelfde naam in Middelburg.

De gerechten op de kaart leverden vaak een glimlach op. Ze verwezen naar echt Amsterdamse woorden zoals Gleuvenglijder (warme hazelnoot chocolade taart), Lapswans (gelakte ribbetjes), en Loerijzer (steak tartaar).