Museumbezoekers en buurtbewoners gaan café en restaurant de Tropen ongetwijfeld missen. Met ingang van 1 oktober is het een eventlocatie. Dan is het café, maar ook het mooie, maar onbekende terras met zicht op het Oosterpark gesloten.

Het café-restaurant de Tropen heeft steeds een wat verborgen bestaan geleefd. Je komt er via het Tropenmuseum of de ingang aan de Mauritskade. Daar staat wel een bord dat je welkom heet, maar van het café zie je niets. Vanuit een wat rustige hoek van het Oosterpark bereik je het café via het terras. Alles bij elkaar een niet al te gelukkig uitgangspunt. De Tropen organiseerde regelmatig activiteiten, maar dat leidde niet tot het gewenste succes.

Nu heeft De Tropen de knoop doorgehakt en besloten verder te gaan als evenementenlocatie. Je kunt er dan reserveren voor diners, exclusieve borrels, bedrijfsfeesten of andere bijeenkomsten. Nog een maand kun je, als het weer meezit, genieten op het terras van de nazomer. Daarna is het het einde van café-restaurant De Tropen.

Helemaal verdwijnen gaat de horeca bij het Tropenmuseum niet. Naast de ingang van het museum opent op dinsdag 26 september het KIT Café. Daar kun je van 10.00 tot 17.00 uur terecht voor een kopje koffie en lunch.