Home Overzicht Camera’s tegen verspreiding corona

Camera’s tegen verspreiding corona

0

Sinds de maatregelen tegen corona blijkt het gebied rond de Oetgensstraat een van de drukst bezochte hangplekken in Oost te zijn. Handhavers, straatcoaches en de politie constateerden dat hangjongeren hier samenscholen en onvoldoende afstand van elkaar houden. Er komt nu cameratoezicht.

‘Er is in de afgelopen dagen sprake geweest van onwenselijke groepsvorming door groepen jongeren en de vrees bestaat dat personen zich op deze locaties niet zullen houden aan de noodverordening die is ingesteld ten behoeve van het voorkomen van verspreiding van het coronavirus , aldus burgemeester Halsema over haar besluit.

Om deze situatie tegen te gaan is er nu cameratoezicht. De camera’s blijven er in elk tot en met 1 juni. Indien nodig wordt het toezicht verlengd. Andere plekken waar jongeren samenkomen en onvoldoende afstand houden zijn de skatebaan bij het Oosterpark en het gebied rondom het Javaplein. Of hier ook extra maatregelen worden genomen is nog niet bekend.

Wanneer de camera’s niet meer nodig zijn voor het handhaven van de openbare orde zal het besluit tot het instellen van cameratoezicht weer worden ingetrokken.