Home Overzicht Chaotische Tigers bedwingen rommelig spel Dragons in laatste minuten

Chaotische Tigers bedwingen rommelig spel Dragons in laatste minuten

0

De Tigers speelden hun eerste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen de Dragons. De tweede ontmoeting was in Utrecht. Verwacht werd dat het laaggeplaatste Utrechtse team ruim zou worden verslagen. Wellicht werd de partij daardoor te lichtvaardig opgevat. Of het was een offday om snel te vergeten. De verwachtingen werden in elk geval bijgesteld.

IJshockey

IJCU Dragons Utrecht
Amsterdam Tigers
5-6

Lewis Daniels

De Dragons tonen vanaf de eerste face-off bijzonder veel inzet, maar spelen rommelig. De sterkere Tigers hebben evenmin beleid in hun spel. Desalniettemin baant James Mercer zich met assists van Calvin Pohlman en Rocco van Hoorn binnen anderhalve minuut een weg naar het Dragondoel, 0-1.

Utrecht dankt het vooral aan de Tigers dat ze in de wedstrijd blijven. Amsterdam vindt geen balans in zijn spel. De Dragons lijken zo sterkere tegenstanders dan dat ze zijn.

De eerste powerplay voor Utrecht benut Andrew Trapman met assists van Indy Bontan en oud-Tiger Jerry Kinneging, 1-1. Ruim drie minuten later krijgt Nicola Zaugg een voorzet van Boris Sevo, 2-1. Kansen voor de Tigers blijven onbenut tot Kale Jewell vlak voor de rust naar de Utrechtse strafbank gaat wegens slashing. Tijdens de powerplay spelen Tobias Kathan en Michael Mackie-Kwist de puck naar James Mercer, die de aanval in de laatste seconde voor de rust succesvol afrondt, 2-2.

 Amsterdam verhoogt het tempo in de tweede periode. De stick van Ivan Muso kan dat niet bijhouden en breekt. Muso raapt in het zicht van de scheidsrechterde de restanten op om die te wisselen voor een nieuwe stick en wordt twee minuten naar de kant gestuurd wegens Illegal Equipment. Terwijl de Tigers met één man minder spelen, schuift Donny Pohlman met een assist van Marino Bakker de puck heel subtiel diagonaal het Utrechtse doel in, 2-3.

Door de slordigheid en slechte passes van Amsterdam counteren de Dragons uit. Het gevolg is een geslaagde aanval van Indy Bontan met assists van Ivo Beulen en Andrew Trapman, 3-3. De nieuwe stick bevalt Ivan Muso goed, hij krijgt de puck van Mick Vastenhouw en Lance van Duin en scoort in de rebound met een venijnig schot, 3-4. Gebrek aan orde in de Amsterdamse goal spelen de Tigers parten. Andrew Trapman speelt daar met assists van Indy Bontan en Jerry Kinneging voor Utrecht op in, 4-4. Een matige partij wordt door het gelijke doelsaldo onverwacht spannend.

De derde periode is anderhalve minuut bezig als Nicola Zaugg met hulp van Geno Zwiers opnieuw raak schiet voor Utrecht, 5-4. Calvin Pohlman zet met een voorzet van Michael Mackie-Kwist de stand gelijk. De Tigers blijven het sterkere team in de nu meer fysiek en nog steeds chaotisch gespeelde partij. Pas in de laatste minuten beslist Michael Mackie-Kwist met assists van Calvin Pohlman en Rocco van Hoorn de partij, 5-6.

Amsterdam wint en loopt verder uit op Heerenveen en Leeuwarden, maar geruststellend is deze uitslag niet.

Zaterdag 14 december spelen de Tigers tegen de OrangeGas Capitals. Een herkansing, of rebound om in het jargon te blijven.

Check amsterdamtigers.com