Het is een bekend fenomeen in juni: de lange rijen politiewagens, ambulances en brandweerwagens vol zwaaiende kinderen op weg naar Artis. Op vrijdag 7 juni gaan ze weer naar het KinderBeestFeest, een uniek feest voor kinderen met een handicap of zorgbehoefte. Dan bestaat dit unieke feest 25 jaar.

Samen met hun ouders, broertjes en zusjes worden ze door ziekenhuizen en instellingen uitgenodigd voor een exclusieve avondopening in Artis. Met diverse hulpverlenersvoertuigen worden de gasten op een unieke manier vervoerd. Tijdens het KinderBeestFeest staat een grote groep enthousiaste vrijwilligers klaar om de gasten een zorgeloze en vooral onvergetelijke avond te bezorgen.

‘Niets aan de hand, ga wel aan de kant!’

De gezinnen worden vanaf een centraal verzamelpunt aan de rand van Amsterdam vervoerd met voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie en Rode Kruis. Ook worden boten van onder meer de reddingsbrigade ingezet.

Als je deze vrijdagavond de colonnes door Amsterdam ziet rijden, hoef je niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’

Consequenties voor het verkeer

Om de veiligheid van alle gezinnen en kinderen te waarborgen, wordt een aantal straten rondom Artis op vrijdag 7 juni tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers.

Op de volgende straten geldt een parkeerverbod om alle hulpverleningsvoertuigen kwijt te kunnen: de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan. Ook geldt een parkeerverbod tussen 12.00 en 23.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Dit parkeerverbod betreft alle parkeerplaatsen aan beide zijden van deze wegen. Tramlijn 14 wordt omgeleid tussen 16.00 en 23.00 uur.

Artis overdag gewoon open

Artis is op vrijdag 7 juni open tot 17.00 uur voor het reguliere publiek. Het park sluit een uur eerder dan normaal gesproken. Om 17.30 uur is de officiële opening voor de KinderBeestFeest-gasten door burgemeester Halsema, beschermvrouw van het evenement.