Home Overzicht Complete badkamer in een keer naar binnen bij nieuwbouw naast Amstelstation

Complete badkamer in een keer naar binnen bij nieuwbouw naast Amstelstation

0

Langzaam maar zeker verrijzen op een mooie plek tussen het Amstelstation en het Julianapark twee woongebouwen. De contouren worden steeds beter zichtbaar. Wat je niet kunt zien zijn de badkamers. Die in worden één keer naar binnen gehesen. Onder andere door de inzet van die modulaire badkamers kan er duurzamer en sneller worden gebouwd.

De badkamers worden in de fabriek geproduceerd en op locatie eenvoudig en snel gemonteerd. Naast verhoogde efficiency, een kortere bouwtijd en constante kwaliteit levert deze manier van bouwen winst op het gebied van duurzaamheid. Niels Doodeman is directeur van Ursem dat modulaire bouwsystemen produceert: ‘De badkamers worden bij ons seriematig geproduceerd en geheel afgewerkt met tegelwerk, sanitair en accessoires. De badkamer kan worden voorzien van een aangesloten technische ruimte waarin de benodigde installaties voor verwarming, ventilatie, water en elektra zijn opgenomen. De badkamermodule doet zo dienst als motorblok van het gebouw.’

De twee woongebouwen die de naam ‘AMS’ van Amstelstation hebben meegekregen, bevatten 252 woningen. 80 procent daarvan bestemd voor middeldure huur en 20 procent zijn woningen in de vrije huursector. Woningen voor sociale huur zijn er niet. Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter en dit is vrij uitzonderlijk in Amsterdam. In de ‘plint’ op de begane grond komt een Jumbo supermarkt, horeca, een foodmarkt, een broedplaats en voorzieningen voor ondernemers. Het project moet halverwege volgend jaar klaar zijn.