Home Dwars nieuws Concerten in de kapel van het OLVG

Concerten in de kapel van het OLVG

0

De kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, gebouwd in Romaanse stijl, is een openbaar toegankelijke Parel van Oost. Er worden concerten en oecumenische vieringen gehouden, maar je kunt er ook binnenlopen voor een moment van bezinning of om een kaarsje op te steken.

Annette Douwes

Sinds 2009 organiseert activiteitencoördinator Dionne Polet-Brussee hier maandelijks concerten voor patiënten, bezoekers en buurtgenoten. De optredens zijn zeer divers: van traditioneel klassiek tot hedendaags repertoire. Een selecte groep musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) speelt hier met enige regelmaat, meestal kamermuziek of strijkkwartetten. Vanwege de prachtige akoestiek en de verstilde, serene sfeer van de kapel  vinden musici het een feest om hier te spelen!

Patiënten die dat willen worden door een team van zeven enthousiaste vrijwilligers in bed of rolstoel opgehaald en naar de kapel gebracht. Daar kunnen ze zich een uur lang laven aan de muziek en hun ziek-zijn even vergeten. Dat doet zichtbaar goed en geeft even wat verlichting. Heilzaam.

Een dag van tevoren lopen een of twee vrijwilligers de afdelingen langs om patiënten uit te nodigen en hen te registreren zodat ze bijtijds kunnen worden opgehaald. Momenteel is er echter een nijpend tekort aan vrijwilligers specifiek voor deze essentiële taak. Er wordt dan ook naarstig gezocht naar versterking. Belangstellenden hiervoor worden bij deze van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Dionne Polet-Brussee.

Dionne leidt ook een koor van OLVG-medewerkers en vrijwilligers. Dit koor treedt op bij speciale gelegenheden en projecten, zoals met kerst. Dit jaar is dat in de vorm van een kerstlunchconcert in de kapel op donderdag 22 december, van 12.30 tot 13.00 uur. Het concert is vrij toegankelijk voor iedereen.

Diezelfde avond is er nog een concert: van het Russisch Orthodoxe Koor Oktoich. Aanvang 20.00 uur. Een kaartje voor dit concert kost € 12,50 en het is raadzaam van tevoren te reserveren via Dionne Brussee.

Op 24 december is er om 20.00 uur (eindelijk!) ook weer de jaarlijkse, zeer druk bezochte Kerstavondviering. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Informatie en bestellen ticket bij Dionne Polet-Brussee | 020 599 4733 (bgg 599 2494) | [email protected]

Check www.onzelievevrouwekapel.nl