Home Kunst Containers van Titus Dekker te zien in kleinste museum

Containers van Titus Dekker te zien in kleinste museum

0

In Museum Perron Oost exposeert Titus Dekker schilderijen van containers. Het zijn bijna abstracte landschappen met stapelingen van containers als steden van spullen. De spannende kleurencombinaties en de verstilde ruimtewerking geven de schilderijen een vervreemde werkelijkheid. De expositie is 24/7 te bekijken vanaf het monumentale perron tot en met 15 december.

Op 15 september opende dr. Bart Kuipers de expositie. Hij is haveneconoom en werkzaam bij Erasmus Center for Urban Port and Transport Economics. Hij duidde het belang van de container voor de Nederlandse economie en dan met name de toekomstige economische impact van goederenvervoer en containers. Volgens Bart Kuipers is de container de belangrijkste uitvinding van de afgelopen eeuw, zo schreef hij in een prijswinnend essay in de NRC.

Perron Oost is, als erfgoedmonument, een restant van een moderne lineaire haven dat het Oostelijk Havengebied is geweest eind 19e eeuw. Een haven waarbij de aansluiting van de lijndiensten van de stoomschepen op het spoorwegennet nieuw en efficiënt was. Al in de 20e eeuw is de haven naar het westen verplaatst waar de efficiëntie van het transport per zeeschip verder is gemaximaliseerd, met name door het gebruik van de container.

Op zaterdag 14 oktober organiseren organiseert Museum Perron Oost een wandeling door de voormalige haven. Dan wordt de expositie besproken en tijdens de wandeling wordt verteld hoe het havengebied is getransformeerd naar een moderne woonwijk

Check www.museumperronoost.nl