Home IJburg Politie zoekt slachtoffers afpersing door 19-jarige man op IJburg

Politie zoekt slachtoffers afpersing door 19-jarige man op IJburg

0

De politie heeft vorige week een 19-jarige man aangehouden op verdenking van afpersingen van minderjarigen. De recherche roept mogelijke slachtoffers op om zich samen met ouders of verzorgers te melden bij de politie om aangifte te doen.

De recherche kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van een mishandeling op straat. Het minderjarige slachtoffer werd mishandeld omdat verdachte een geldbedrag van hem wilde.

De mishandeling en afpersing blijkt niet de eerste te zijn. Uit onderzoek van de recherche blijkt dat er sinds juni meerdere minderjarigen slachtoffer zijn geweest van afpersing door de verdachte of daarbij betrokken zijn geweest. Volgens de politie heeft nog niet iedereen zich gemeld voor het doen van aangifte. Het onderzoeksteam is op zoek naar minderjarige slachtoffers en hun ouders/verzorgers om zicht te krijgen op de omvang van de afpersingen.

Ouders/verzorgers van wie hun kind slachtoffer is van de afpersingen in IJburg kunnen aangifte doen op het politiebureau aan de Atje Keulen-Deelstraat 2.