Home Overzicht Controversiële film ‘La Haine’ met live Asian Dub Foundation in Q-Factory

Controversiële film ‘La Haine’ met live Asian Dub Foundation in Q-Factory

0

De Britse electronica-, ragga- en dub-pioniers van Asian Dub Foundation strijken op 8 november neer in Q-Factory om hun livesoundtrack van de Franse filmklassieker ‘La Haine’ uit te voeren. In de afgelopen jaren werd dit project over de gehele wereld gepresenteerd en met euforische kritieken overladen.gemaakt

La Haine is een Franse film uit 1995 onder regie van Mathieu Kassovitz. De film is gedraaid in zwart-wit en is geïnspireerd door de affaire Makomé M’Bowolé uit 1993. De film gaat over een Arabische jongen uit de banlieue van Parijs die tijdens een verhoor zo hard aangepakt werd dat hij levensgevaarlijk gewond in het ziekenhuis belandde. Het gevolg was het uitbreken van rellen waarbij de politie slaags raakte met groepen jongeren. Na meer dan twintig jaar is deze film nog steeds erg actueel en confronterend.

De eerste live uitvoering van Asian Dub Foundation was in het beruchte Broadwater Farm Estate in Noord London op de vooravond van de London Mayoral verkiezingen. Na deze eclectische en controversiële show volgenden er nog twee in London Troxy en in La Trianon (Parijs) op de vooravond van de Franse presidentiële verkiezingen. Asian Dub Foundation heeft inmiddels wereldwijd voor de nodige opschudding gezorgd met hun politiek beladen uitvoering van de Franse filmklassieker.

Na de filmvertoning op het reusachtige LED-scherm van Q-factory volgt er nog een extra liveshow van Asian Dub Foundation, waarin oude en nieuwe hits elkaar in een rap tempo opvolgen.

Asian Dub Foundation plays ‘La Haine’ |  vrijdag 8 november 20.30 uur