Home Nieuws uit Artis Coronacrisis dwingt Artis stevig te bezuinigen

Coronacrisis dwingt Artis stevig te bezuinigen

0

Artis moet door de coronacrisis gedwongen twintig tot veertig banen schrappen. Na de persconferentie van vorige week dinsdag, moest de dierentuin voor de tweede keer de poorten sluiten.

Foto Hans Heitgeert

Het park is sinds afgelopen donderdag voor de tweede keer dit jaar tijdelijk gesloten voor bezoekers, wat een volgende financiële tegenslag betekent. Het aantal bezoekers is gehalveerd en daarmee zijn de inkomsten uit kaartverkoop ook dit jaar ruim gehalveerd. Ook alle andere inkomsten, waaronder evenementen, horeca en zaalverhuur zijn enorm gedaald.

‘Ik vind het vreselijk dat we op dit punt zijn aangekomen’, zegt directeur Rembrandt Sutorius. ‘In plaats van stappen vooruit te zetten, zijn we nu gedwongen om stappen terug te zetten. Het doet mij pijn dat dit collega’s raakt die zich jarenlang fantastisch hebben ingezet voor Artis.’

Naast diverse ingrepen die aan de ene kant kosten moeten verlagen en aan de andere kant moeten leiden tot hogere inkomsten, gaat Artis bezuinigen op haar formatie om zo de kosten meer in lijn te brengen met de uitgaven. Dit zal gevolgen hebben voor de banen van 20 tot 40 medewerkers. De komende tijd wordt duidelijk hoeveel medewerkers dit precies zal betreffen.