Home Geluiden uit Oost Het Polderlicht van Loes Diephuis en John Prop

Het Polderlicht van Loes Diephuis en John Prop

0
Lichtinstallatie van Peter Vink tijdens Polderlicht 2019.

PODCAST | Met de wintertijd valt de donkerte eerder in. Een jaargetijde dat een sprookjesachtige sfeer met zich mee kan brengen. Polderlicht zorgde ervoor dat dit met een lichtfestival in het Oosterpark onderstreept werd. Luister naar de initiatiefnemers en organisatoren van Polderlicht.

Interviews Lucy Buddelmeijer

Op het perron van het Muiderpoortstation is een aantal buurtbewoners geportretteerd door Serge Vermeulen. Geluiden uit Oost maakt van een aantal van hen een podcast-buurtportret. Deze portretten zijn ook te lezen in Dwars door de buurt en op oost-online.nl

Foto Lucy Buddelmeijer.

Loes Diephuis en John Prop vormen samen Polderlicht. Polderlicht organiseert kunstprojecten in de openbare ruimte, zij selecteren, organiseren en faciliteren de betrokken kunstenaars. Uitgaande van de specifieke situatie in de publieke ruimte worden er lichtinstallaties ontworpen. In 2001 begonnen Loes en John met een licht kunst-expositie in het Polderweggebied (het huidige Oostpoort). In de jaren daarna werden zowel het Oosterpark als het seinhuis van het Muiderpoortstation omgetoverd in feeërieke ervaringen. Polderlicht organiseert onder andere het jaarlijks terugkerend lichtfestival in Oost. Luister mee naar de drijfveren van deze creatieve buurtbewoners.

Meer informatie vind je op polderlicht.com
Over Peter Vink: www.petervink.nl
De muziek is van Roedelius, Wenn der Südwind weht.

De zichtlijn van de muziekkoepel bij daglicht naar het Tropenmuseum. Foto Lucy Buddelmeijer.

Geluiden uit Oost ook op