Home Overzicht Coronamaatregelen iets versoepeld

Coronamaatregelen iets versoepeld

0

Vandaag was er weer een persconferentie over de coronacrisis. De boodschap is dat er nog veel mensen met corona zijn. Het is druk in de ziekenhuizen en er zijn veel mensen ziek. Maar het  mbo, hbo en universiteiten gaan weer beginnen. De winkels mogen weer tot 17.00 uur open, noodzakelijke winkels tot 20.00 uur. In winkels is een mondkapje verplicht, je moet 1,5 meter afstand houden en er mogen niet te veel mensen in een winkel.

Sporten mag weer, zowel binnen en buiten. Sportwedstrijden mogen ook maar alleen binnen de eigen club. Sporters vanaf 18 jaar moeten bij binnen sporten een coronatoegangsbewijs hebben. Publiek is niet welkom bij sport. De contactberoepen zoals kappers, nagelstudio’s en sekswerkers mogen tot 17.00 uur weer werken.

Wat al werd verwacht, cafés en restaurants moeten dichtblijven.
Bestellen en afhalen mag wel. Ook blijven bioscopen, musea, theaters en concertzalen dicht. Maar je mag weer naar toneelles of muziekles. Maar zonder publiek. Vanaf 18 jaar is binnen en buiten een coronatoegangsbewijs verplicht.

Het advies is om een mondkapje te dragen als je geen 1,5 meter afstand kunt houden. Bijvoorbeeld in winkelstraten, maar ook op het werk. Gebruik geen stoffen of zelfgemaakt mondkapje, maar  een wegwerpmondkapje.

Had je contact met iemand die corona heeft en had je korter dan acht weken geleden zelf ook corona? Of kreeg je je derde prik meer dan een week geleden? Dan hoeft u niet meer thuis te blijven als je geen klachten hebt.

  • Je moet overal 1,5 meter afstand van anderen houden.
  • Blijf thuis als je klachten hebt. Doe een zelftest. Is die positief? Doe dan een test bij de GGD.
  • Ontvang thuis niet meer dan vier mensen van 13 jaar of ouder. Ga per dag maar een keer op bezoek. Ga je op bezoek? Doe dan eerst een zelftest.
  • Advies voor buiten: niet meer dan vier mensen samen. Dit geldt voor mensen ouder dan 13 jaar.
  • Werk thuis. Ga alleen naar het werk als het moet.