Home Overzicht Cruyff Foundation trapt 25-jarig jubileum af op Cruyff Court in Betondorp

Cruyff Foundation trapt 25-jarig jubileum af op Cruyff Court in Betondorp

0

Johan Cruyff werd één van de grootste voetballers én coaches aller tijden. Toch had hij nóg een droom: Hij wilde sport en kinderen verbinden. Die droom realiseerde hij exact 25 jaar geleden, op 8 februari 1997, met de oprichting van de Johan Cruyff Foundation. Vandaag werd het jubileumjaar afgetrapt met een evenement op het Cruyff Court in Betondorp, op steenworp afstand van het geboortehuis van Johan Cruijff.

Vandaag werd het jubileumjaar afgetrapt met een evenement op Cruyff Court Betondorp, op steenworp afstand van het geboortehuis van Johan Cruijff. Dochter Susila Cruijff en Cruyff Foundation ambassadeurs Frank Rijkaard, Soufiane Touzani en Marlou van Rhijn waren bij de kick-off tot grote vreugde van de aanwezige kinderen.

Ik weet zeker dat mijn vader meekijkt, want daar geloof ik in, hij zou ontzettend trots zijn als hij dit zou zien’, aldus Susila CruijfJohan Cruijff geloofde in de eindeloze kracht van sport en de invloed hiervan op alle kinderen. Kinderen met en zonder handicap en bovenal voor iedereen voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Sport en spel maakt kinderen fitter, het geeft zelfvertrouwen, leert ze met elkaar omgaan en helpt bij de persoonlijke ontwikkeling. Dit vormt al 25 jaar de basis van de Cruyff Foundation.

‘Gevleugelde’ uitspraken van Cruyff op Delfts Blauwe tegels 

Samen met Royal Delft is er ter ere van het jubileumjaar een serie Delfts Blauwe tegels met ‘gevleugelde’ uitspraken van Johan Cruijff ontwikkeld. De tegels zijn vanaf vandaag als pre-order te bestellen op www.royaldelft.com. Een gedeelte van het verkoopbedrag komt ten goede aan de Cruyff Foundation. Van de tegel met de maatschappelijke quote ‘Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen’ is een stoeptegel gemaakt. Deze werd vandaag aangeboden door kinderen aan stadsdeelbestuurder Rick Vermin en gelegd bij Cruyff Court Betondorp.

‘Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen’

‘Een ding is zeker, de leus die op de tegel staat, is een belangrijke boodschap die we delen met Johan Cruijff’, zegt Rick Vermin. ‘Iets voor een ander doen, is niet alleen een kernwaarde voor mij persoonlijk en als bestuurder, maar natuurlijk voor de gehele gemeente Amsterdam. Ik ben vereerd dat we deze tegel mogen ontvangen en laat het een herinnering zijn voor iedereen die de tegel passeert.’

In 2022 wordt wereldwijd en samen met het hele Cruyff netwerk de impact van 25 jaar Cruyff Foundation gevierd. On top of de huidige sportprojecten lanceert de Foundation verschillende ‘Space to’ campagnes. Vandaag werd de ‘Space to Celebrate’ campagne afgetrapt. Hierin staat een gloednieuwe video centraal. Een video over de missie van Johan Cruijff en de impact en urgentie van 25 jaar Cruyff Foundation.

Zoals Johan Cruijff ooit zelf zei. ‘Het is nog helemaal niet af, het is eigenlijk pas voor de helft af en daar kunnen we alleen met z’n allen wat aan doen.’

Check cruyff-foundation.org