Home Overzicht Tigers keren terug met winst

Tigers keren terug met winst

0

IJshockey | Door een coronagolf bij de Yeti’s Breda miste het eredivisieteam van de Amsterdam Tigers hun eerste wedstrijd van 2022. De ploeg kreeg een reglementaire 5-0 overwinning. De tegenstanders van de U21-Tigers kwamen wel naar de Jaap Edenhal, al moesten ook zij door coronabesmettingen twee spelers achterlaten. Eveneens van de partij was het publiek. Zelden speelden de U21-Tigers voor zoveel toeschouwers, een opsteker na een noodgedwongen pauze in een bijna verloren seizoen.

De klok loopt ruim een minuut als Alexander Karol met assists van Pascal Sitsen en Maxim Kanon op passende wijze de terugkeer in de Jaap Edenhal viert, 1-0. De Red Eagles reageren drie minuten later met de gelijkmaker. Twee tijdstraffen voor Amsterdam leveren geen schade op, de powerplay geen punten.

Na de eerste onderbreking opent Amsterdam opnieuw het bal. Pascal Sitsen geeft de voorzet, Maxim Kanon klaart de klus, 2-1. Sitsen blijft in de buurt van het Bossche doel en haalt daar een derde punt uit. Tijdens de tweede powerplay voor Amsterdam valt met een schot van Jake White het vierde punt. De assist is van de goed keepende Lars Veltman. In de 34e minuut komen de Eagles voor het laatst aan bod, 4-2.

Amsterdam blijft scherp en als eenheid opereren, wat zich uitdrukt in cijfers. De goals vallen weer in het begin van de periode. De klok staat op 40.17 als Luca van den Heuvel met een assist van Alexander Karol de voorsprong verruimt naar 5-2. Het tweetal slaat drieëntwintig seconden later opnieuw toe, de rolverdeling is nu andersom. 6-2 voorsprong is voldoende om rustig naar het eind toe te werken, hetgeen Amsterdam doet.

De Tigers lieten op eigen ijs zien wat ze in huis hebben en leken nooit weg geweest. Maar de race is nog niet gelopen. Om mee te blijven strijden voor het kampioenschap zal de ploeg zondag 13 februari moeten winnen in Eindhoven.