Studio 52nd maken een voorstelling in Jeugdland voor en met kinderen over dingen die lekkerder zijn dan de wereld redden. Het is de de grappigste, spannendste, emotioneelste, maar vooral vervuildste voorstelling ooit, want vervuilen; dat kunnen we allemaal!

Hoera, zomer! Wat is er beter dan hele dagen limonade drinken met een rietje en ijsjes eten van een stokje? Niets, toch? Nou, daar denkt het milieu heel anders over. Rietjes en stokjes zijn overbodig afval! Chipszakjes, barbiepoppen, kippenboutjes: allemaal slecht.

Ja, maar hallo… Volgens het milieu is iederéén een vervuiler. Als het aan haar lag, gingen we terug naar de oertijd. Dan aten we met onze handen uit een pompoenschil en dronken we water uit de rivier. Vies! Milieu, milieu? Milieubeu, dát zijn we. Laat ons het goede leven leiden en denk positief: plasticsoep is best lekker met een beetje peper en zout.

Voor Dagboek van een vervuiler leren acht kinderen en acht theaterstudenten spelen met halve maskers, begeleid door maskermaker en theaterdocent Joris Christ. Samen duiken zij in de hoofden van de vervuilers en viezeriken van deze wereld. Wat kunnen zij allemaal niet opgeven? Meer afval, maar minder afwas na een feestje? De beste games spelen op de nieuwste smartphone? Hun verre familie bezoeken met het vliegtuig? Waarom zijn soms dingen belangrijker dan het redden van de planeet? Denken kinderen daar anders over dan hun ouders, ooms, tantes en grootouders?

Wil je antwoord op deze vragen, maak je dan klaar voor de grappigste, spannendste, emotioneelste, maar vooral vervuildste voorstelling ooit, want vervuilen; dat kunnen we allemaal!

Wil je komen? Meld je dan aan via studio52nd.nl