Home Overzicht Werkzaamheden op Galileïplantsoen: weg wordt veiliger

Werkzaamheden op Galileïplantsoen: weg wordt veiliger

0

De route vanaf de Middenweg via het Galileïplantsoen naar de Molukkenstraat wordt veiliger. Auto’s rijden er regelmatig te hard. Daarom worden twee oversteekplaatsen bij de kruispunten van de Montessorischool en het Apostolisch Genootschap veiliger gemaakt en makkelijker te gebruiken. Er wordt gewerkt van maandag 10 juli tot en met vrijdag 21 juli.

Op het Galileïplantsoen aan de kant van de Radioweg wordt tussen de oversteekplaatsen een grote strook asfalt vervangen door een rijbaanscheiding met stenen en betontegels. Het rechter zebrapad wordt vervangen door een makkelijk te gebruiken, verhoogd vlak van 10 tot 12 centimeter hoog. Het linker zebrapad blijft hetzelfde.

Op de Archimedesweg in de buurt van het Apostolisch Genootschap wordt het rechter zebrapad vervangen door een 10 tot 12 centimeter verhoogd vlak. Het linker zebrapad wordt vervangen door korte strepen op de weg.

Van 10 juli tot en met 22 juli rijdt bus 65 een aangepaste route en stopt niet bij haltes Radioweg en Archimedesweg. Tijdelijke haltes zijn er op de Linnaeusparkweg bij de Kruislaan, station Sciencepark en de Carolina MacGillavrylaan.

Het Galileïplantsoen aan de kant van de Radioweg is van 10 juli tot en met 21 juli afgesloten voor auto’s. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Auto’s kunnen dan rijden via de Carolina MacGillavrylaan – Kruislaan – Middenweg. Er komen omleidingsborden.

Op het wegvak Galileiplantsoen-Archimedesweg is er van 17 juli tot en met 28 juli een om-en-om-regeling. Dit betekent dat auto’s van de ene kant naar de andere kant er om de beurt langs kunnen.