Home Overzicht Dames Amsterdam Tigers winnen topwedstrijd

Dames Amsterdam Tigers winnen topwedstrijd

0

Het damesteam van de Amsterdam Tigers heeft zaterdag de uitwedstrijd in Dordrecht gewonnen. Een prestatie van formaat, want de thuisploeg werd voorafgaand aan het seizoen gezien als de grootste kanshebber op de titel. De Lady Lions waren ditmaal echter zelf de prooi van een gemotiveerde Amsterdamse formatie.

Steve King

Dat de Amsterdamse dames dit jaar een ontwikkeling hebben doorgemaakt blijkt niet alleen uit deze wedstrijd. Vorig seizoen bungelden de dames nog onderaan de stand. In de zomer is er echter doorgeselecteerd, door onder andere try-outs te organiseren. Dat heeft er voor gezorgd dat er nu een team staat wat een mix is van jong talent, ervaren internationals en enkele buitenlandse speelsters. Ook is er sinds dit seizoen een hele staf rondom het team geformeerd. Dit alles zorgt ervoor dat er nu wel bovenin mee wordt gedaan.

Teammanager Zoë Barbier speelt dit seizoen ook mee bij Amsterdam Tigers. De international van Oranje scoorde eenmaal tegen Dordrecht.

Het was dan ook een echte topper zaterdag. Beide teams waren nog ongeslagen dit seizoen. Voor de Tigers nieuw, maar voor de Dordtse dames niet. Zij werden vorig jaar ongeslagen eerste in de stand en wonnen vervolgens de finale ook. Het team herbergt eveneens enkele speelsters van het nationale team. De 1-4 winst van Amsterdam was dan ook een primeur, want het was de eerste nederlaag ooit in de vrouwencompetitie voor Dordrecht.

De winst is een mooie opsteker in de strijd om een plek in de finale. Deze wordt gespeeld op zaterdag 1 april tussen de nummers 1 en 2 uit de reguliere competitie. Ondanks dat Amsterdam als enige nog ongeslagen is staan ze nu echter nog op een derde plaats achter het Belgische Herentals en Dordrecht. Beide clubs hebben echter meer wedstrijden gespeeld en de verschillen zijn klein. Het is nog een lange weg richting de finale, maar Amsterdam heeft laten zien dat ze dit jaar serieus mee willen gaan doen.