Home Overzicht Dankzij kleinschalig concept kan TapasTheater weer open

Dankzij kleinschalig concept kan TapasTheater weer open

0

Op 4 juni opent het award winnende TapasTheater. In tegenstelling tot de meeste andere Nederlandse theaters kan TapasTheater wél openen binnen de 30-personen-grens dankzij haar kleinschalige concept van meerdere voorstellingen van 20 minuten per avond in combinatie met een foodbar voor hapjes en drankjes. Het theater is inmiddels volledig Coronaproof ingericht.

‘Bezoekers en artiesten staan te popelen om weer mooie theateravonden te beleven’, Zegt een tevreden Tessa Harmsen, directeur van TapasTheater. ‘Voor veel Nederlanders is theater een groot gemis geweest de afgelopen maanden. Met deze speciale opening om middernacht geven we de aftrap voor een zomer vol theater. Alleen al in de maand juni hebben we tientallen voorstellingen geprogrammeerd om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Op deze manier laten we ook zien over welke veerkracht de culturele sector beschikt.’

Theater on demand
TapasTheater is een uniek theaterconcept in Amsterdam en bestaat nog nergens anders ter wereld. TapasTheater programmeert per avond drie voorstellingen (in diverse genres) die elk drie keer per avond te zien zijn in theaterzaaltjes in het souterrain. In tegenstelling tot de reguliere theaters waar avondvullende voorstellingen te zien zijn, duurt een voorstelling bij TapasTheater slechts 20 minuten. Hierdoor heeft een bezoeker van TapasTheater voldoende tijd om meerdere voorstellingen per avond te zien én theater af te wisselen met bijkletsen, borrelen en/of lekker eten in de foodbar op de begane grond. Bij TapasTheater stellen bezoekers dus zelf hun ideale avond samen.

TapasTheater is opgericht in 2018, won in 2019 de nationale Cultuurmarketing Award en ontvangt geen structurele subsidie. Ondanks haar relatief korte bestaan bood TapasTheater al 125 artiesten een podium voor hun 95 voorstellingen.

Check www.tapastheater.nl