De Klimatenkas van de Hortus gaat een jaar lang dicht voor een grote, duurzame verbouwing. Als eerbetoon aan deze bijzondere plek, organiseert de Hortus een eenmalig feest voordat de renovatie echt van start gaat. Op donderdag 28 maart nodigt de botanische tuin je uit om deel te nemen aan een disco in de lege kas.

De kas wordt dit jaar gerenoveerd en krijgt een nieuw dak en nieuwe glazen wanden. Daarbij wordt ook de gehele inrichting met duizenden planten opnieuw ontworpen en moet dus alles eruit. Na het verwijderen van alle planten en vóór al het glas wordt vervangen, blijft er een lege kas achter. Een blanco canvas voor een bijzonder feest. Daarom organiseert de Hortus een spectaculaire silent disco onder de sterrenhemel, van 20.00 tot 00.00 uur.

Dans waar ooit de subtropische planten stonden, terwijl je geniet van de beste muziek via onze koptelefoons. Door deel te nemen aan dit evenement, draag je bij aan de verdere verduurzaming en renovatie van de kas. Jouw aanwezigheid is niet alleen een viering, maar ook een daad van steun aan een belangrijke missie. Een kaartje kost 40 euro – de volledige opbrengst gaat naar de verduurzaming van de kas.

Reserveer je ticket

Hortus Botanicus Amsterdam toont haar internationale botanische collectie jaarlijks aan miljoenen bezoekers. De verbouwing van de Drieklimatenkas ligt in het verlengde van de missie van de Hortus; om bezoekers het belang van biodiversiteit en de relatie met het klimaat te laten zien, voelen en ruiken. Daarbij staat duurzaamheid voorop. De nieuwe Klimatenkas gaat open in juni 2025, tijdens de viering van 750 Jaar Amsterdam.