Home Overzicht De Christus Koningkerk verandert in Chassé hotel

De Christus Koningkerk verandert in Chassé hotel

0

Je moet er wel even aandacht voor hebben want het nieuwe Chassé Hotel Residency  in de James Wattstraat valt niet zomaar op. De ingang is in het voormalige pastorie links naast de kerk. Waar eens de pastoor in en uit liep zijn dat sinds juni de toeristen die via internet het Chassé Hotel hebben gevonden. Het is er rustig en het plein voor de kerk ziet er netjes uit.

Redactie

De 55 kamers zijn voor een belangrijk deel te vinden in de nieuwbouw die naast de oude pastorie is gerealiseerd. Het kost je 160 euro om er een nachtje te verblijven in een kamer met een riante badkamer en een kitchenette. Gemeenschappelijke ruimtes zijn er nog niet. Wel is er serre, maar de theaterzaal staat in de steigers en het grand café en de daarbij horende keuken moeten nog worden gerealiseerd.

Lenny Balkissoon. Foto Henk Pauw

De verwachte overlast blijft uit. In Dwars liet ontwikkelaar Lenny Balkissoon weten dat hij ervoor zorgt dat er portiers komen die dat in de gaten gaan houden. Voor het parkeren heeft hij een overeenkomst met WeParc afgesloten, om ervoor te zorgen dat auto’s niet bij de kerk maar op een andere plek worden geparkeerd.

Balkissoon heeft ervaring met het Chassé-project dat leert dat een restaurant en een hotel in Amsterdam de parkeerdruk in de buurt nagenoeg niet beïnvloeden. Het Chassé Hotel in West opende de deuren in 2017, ook in een kerk die hij had gekocht van Ymere. Net als in Oost was er ook in West veel verzet van de buurt. Daar zijn in de voormalige kerk 55 hotelkamers, vier appartementen en een restaurant ondergebracht. Maar ook de grootste dansschool ter wereld met negen dansstudio’s en een gymzaal voor de lokale scholen.

Voor de kerk in de James Wattstraat gaat een externe partij de exploitatie van het grand café uitvoeren. Het theater wordt meer dan een theater alleen. Balkissoon gaat die hybride inrichten zodat er ook bruiloften, feesten en andere evenementen kunnen plaatsvinden. De stoelen zitten niet vast, het podium wel.

Komen er studentenkamers in de hotelkamers als de Raad van State beslist dat er geen hotel mag komen? Dat was de vraag die in Dwars werd gesteld aan Balkissoon. Dat wist hij toen nog niet. Nu is duidelijk dat het hotelkamers zijn.

Lees ook ‘Hotel, horeca en theaterzaal zijn verrijking voor de buurt’