Home Overzicht De documentaire ‘Verdwenen Stad’ kun je gratis bekijken op Eye Film Player

De documentaire ‘Verdwenen Stad’ kun je gratis bekijken op Eye Film Player

0

Op indringen wijze brengt de documentairefilm Verdwenen Stad van regisseur Willy Lindwer in beeld hoe tijdens de Tweede Wereldoorlog tienduizenden onschuldige Joodse medeburgers uit Amsterdam werden weggevoerd naar concentratie- en vernietigingskampen. De documentaire werpt ook licht op de rol van de gemeente en de gemeentetram in het bijzonder. Van 20 april tot en met 10 mei is de documentairefilm Verdwenen Stad voor iedereen gratis te bekijken op Eye Film Player, het streamingplatform van Eye Filmmuseum.

Burgemeester Halsema: ‘De rol die de gemeente heeft gespeeld bij de deportatie van tienduizenden Amsterdammers vervult ons met afschuw. Mede dankzij GVB en Eye Filmmuseum kunnen alle Nederlanders deze belangrijke film de komende weken gratis bekijken. Ik hoop dat heel veel mensen de film gaan bekijken en wil vooral de Amsterdamse docenten aanmoedigen om dat samen met hun leerlingen te doen.’

Op 25 april zullen 700 Amsterdamse scholieren en mbo-studenten samen met burgemeester Halsema en GVB-directeur Claudia Zuiderwijk de documentaire in Koninklijk Theater Tuschinski te bekijken.

Kijk de film Verdwenen stad