Home Oostelijk Havengebied De Eester gaat verbouwen

De Eester gaat verbouwen

0

Buurtcoöperatie De Eester heeft het pand aan de C. van Eesterenlaan met steun van de buurt kunnen kopen. Dat maakt de weg vrij voor een verbouwing waarmee de Eester wordt voorbereid op een mooie en duurzame toekomt. Corinne Schrauwen gaat als projectleider de Eester de verbouwing van de Eester in goede banen leiden.

Projectleider Corinne Schrauwen woont sinds 1996 in het Oostelijk Havengebied. Deze maand is ze gestart als projectleider van de verbouwing. ‘Wat ik leuk vind aan bouwen is dat je met verschillende mensen – van architect tot bouwvakker – iets tastbaars maakt, waar je samen trots op kunt zijn, zegt ze in de nieuwsbrief van de buurtcoöperatie.

De ruimte zal zo worden ingedeeld dat het optimaal gebruikt kan worden, met zo min mogelijk energie- en grondstoffenverbruik. Als projectleider stuurt Corinne de samenwerking tussen het Eester-team, architect en aannemer aan. Ze gaat voor een prettig proces en maximaal resultaat.

Nu de Eester het eigendom is van de buurt, wordt de Eester nog duurzamer en aantrekkelijker en wordt het een echte huiskamer voor de buurt. Na de verbouwing zal de Eester comfortabeler, beter verhuurbaar, toegankelijker, praktischer en gezelliger zijn. Voor deze bijzondere en omvangrijke klus wordt nog een projectleider gezocht om het in goede banen te leiden.

De Eester aan de C. van Eesterenlaan is de buurtruimte van de Eester. De buurtcoörperatie biedt een luisterend oor voor zorgen of ideeën, denkt mee en verbindt mensen aan elkaar. De missie is een sociale, veilige en duurzame buurt.