De theaterwandeling start bij de fontein met Amphitrite aan het begin van KNSM-eiland. Het verhaal vertelt de mythe van de oude zeekoning Nereus en zijn dochter Amphitrite. Welke van de vijftig zeenimfen kiest de jonge zeegod Poseidon als zijn nieuwe zeekoningin, wanneer hij onverwacht op het bal verschijnt? En waarom is het zo’n rommel in de zeeën? Hoe gaat de familie om met naderende heengaan van vader? En wat doen die drenkelingen daar met hun zwemvesten?

‘Theatergroep Zeester bestaat uit bewoners van het Oostelijk Havengebied in de leeftijd van 13 tot 74 jaar’, legt regisseur Roeland Dekkers uit. Hij ontwikkelde samen met singer-songwriter Maarten Hageraats het script. ‘Het publiek loopt mee met de spelers waarbij onder andere Café de Zuid, sportschool Fit aan ’t IJ en de pont naar Amsterdam-Noord als podium dienen. In het stuk wordt geacteerd en gedanst.’

Hageraats zingt een zelfgeschreven nummer. Hij heeft sinds zijn vijftigste afasie. Praten gaat hem moeilijk af, maar hij kan zich goed uiten via zang. In dat weekend brengt hij zijn nieuwe muziek uit.

Toegang 10 euro en 5 euro voor mensen met een stadspas met een groene stip. Er zijn vier voorstellingen in het weekend van Vaderdag. Op zaterdag 17 juni en op zondag 18 juni. Op beide dagen om 17.00 en 20.00 uur.

Gedurende de voorstelling staan en wandelen de bezoekers en zijn er meerdere (steile) trappen. Voor mensen die een hindernis zien in de steile trappen, neem contact op en samen zoeken we naar een oplossing. Mail naar [email protected] onder vermelding van Theatergroep Zeester.