Home Overzicht De ‘Gijsbrecht’ op nieuwjaarsdag in Amsteldorp

De ‘Gijsbrecht’ op nieuwjaarsdag in Amsteldorp

0

In 1638 werd voor de eerste maal het toneelstuk Gijsbrecht van Aemstel van Joost van den Vondel ten tonele gebracht. Vele voorstellingen volgden. Dit jaar kun je weer de ‘Gijsbrecht’  beleven. Niet in de Stadsschouwburg maar in Hotel V in Amsteldorp. Niet in de grote zaal van een schouwburg, maar in een intiem zaaltje van het hotel.

Toneelgroep Fayette sur la Tête haalt het prachtige toneelstuk uit de schouwburg en brengt het kleinschalig en dichtbij het publiek van nu. In een verkorte versie, maar dichtbij de oorspronkelijke teksten, met nieuwe muziek op oude reien. Het belooft een muzikale, theatrale, fantasierijke vertelvoorstelling te worden, waarin deze thriller optimaal tot zijn recht komt. Met hier en daar wat humor en uiteindelijk loopt het goed af.

‘Wij willen bereiken dat de bewoners van Amsteldorp op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met een klassiek theaterstuk en daarna een toast kunnen uitbrengen op het nieuwe jaar,’ legt Gerard van Middelaar uit. ‘De zaal van Hotel V, heeft een capaciteit van ongeveer vijftig bezoekers. Er blijkt nu veel belangstelling te zijn voor een tweede voorstelling.’

Het initiatief voor de voorstelling komt van bewoners  uit Amsteldorp. Zo zijn de bewoners Joop de Bruin en Manon Lauxtermann uit Amsteldorp leden van toneelgroep Fayette sur la Tête. Zij worden ondersteund door een licht- en geluidtechnicus en verschillende buurtbewoners zijn betrokken bij de publiciteit en vormgeving.

Entreekaarten à € 5,00 kun je reserveren via www.eventbrite.nl.